Galeb Marko u Kopačkom ritu

Published by JUPP Kopački rit on

Povodom  Međunarodnog dana bioraznolikosti

u otvorenom paviljonu na Prijemnom centru u Kopačevu Park prirode Kopački rit organizira

Predstavljanje Dnevnika galeba Marka 1 i ostalih zelenih priča

Subota,  21. svibnja 2022. godine u 10,30h

 Uz uvodni animirani film koji će otkriti zašto je biologinja Martina Markov krenula s pisanjem za djecu, djeci i njihovim roditeljima će se predstaviti kratke priče iz Dnevnika galeba Marka 1, slikopriče za djecu s 10 kratkih priča iz nacionalnih parkova i parkova prirode koje je znatiželjni galeb do sada posjetio. Uz autoricu, okupljenima će se obratiti i prof. dr. sc. Irella Bogut s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku, urednica galeb Markovog Dnevnika.

Nakon predstavljanja, zainteresirani će moći pribaviti svoj primjerak Dnevnika galeba Marka 1 (i drugih zelenih priča) s potpisom autorice.

O galebu Marku i zelenim pričama

 Galeb Marko, simpatični i znatiželjni galeb klaukavac, vodi djecu po našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode te ih upoznaje s njihovim stanarima. U svojim Pustolovinama po parkovima Hrvatske, od ukupno dvadeset naših parkova, Marko je do sada posjetio njih deset (Telašćica, Vransko jezero, Krka, Biokovo, Mljet, Lastovsko otočje, Paklenica, Sjeverni Velebit, Učka i Brijuni). Još nekoliko parkova ga dijeli do posjeta Parku prirode Kopački rit.

Te poučne i zabavne zelene priče prepoznate se kao vrijedan edukativan sadržaj u nastavi Prirode i društva unutar razredne nastave, ali i kao kvalitetno i poželjno štivo za mlade čitatelje koje ih uspijeva odvratiti od ekrana i monitora. Za one manje koji još ne čitaju, upravo su ove priče zanimljivo štivo koji će im čitati roditelji, bake i djedovi te ih uvesti u čarobni svijet čitanja i svih dobrobiti koje im čitanje donosi. Galeb Marko i zelene priče su i svojevrsna pozivnica za cijelu obitelj za što češći boravak u prirodi te posjet našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Zelene priče o galebu Marku nisu samo priče – to su priče za ZELENIJE ODRASTANJE.

Više o zelenim pričama na www.ecoedumedia.eu.