Završetak projekta izgradnje pristaništa

Published by JUPP Kopački rit on

U Parku je 10. prosinca 2021. godine održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati provedbe “Projekta izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u Parku prirode Kopački rit” koji smo uspješno priveli kraju. Isporukom novog broda na elektro pogon i sa solarnim napajanjem završene su aktivnosti na projektu vrijednom preko 11 milijuna kuna. Novi elektrobrod  smo nazvali  Štekavac po simbolu Parka orlu štekavcu.

U okviru projekta izgrađeno je pristanište s odmorištima, pametnim klupama, pristupnim mostom i sidrenim sustavom te pontonom koji se prilagođava izmjenama vodostaja u Posebno zoološkom rezervatu i osigurava posjetiteljima siguran pristup u plovila. Nabavljena su 4 čamca na elektropogon, izrađeni su novi edukativni programi za posjetitelje,  studija upravljanja posjetiteljima, snimljen novi film o prirodnim vrijednostima Parka..
Pristanište na jezeru Sakadaš već je postalo omiljeno mjesto posjetitelja, a vjerujemo da će i novi brod Štekavac od sljedeće sezone prevesti mnoge zadovoljne putnike.

Categories: Vijesti