Međunarodni dan vlažnih staništa

Published by JUPP Kopački rit on

2.2.2021. godine je Međunarodni dan vlažnih staništa i to jubilarni 50. po redu! Tradicionalno ovaj dan obilježavamo u suradnji s Osnovnom školom Bilje.
S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine smo morali prilagoditi naše aktivnosti. Tako su učenici 2.a i 2.b razreda, pod vodstvom svojih učiteljica Renate Lazar i Biljane Svrtan, priredili likovne radove, literarne sastave i glazbeni nastup s temom Kopačkog rita i njegovih prirodnih posebnosti.
Zanimljivu i simpatičnu prezentaciju njihovih radova pogledajte na linku

https://drive.google.com/…/1WYKKBc-KWAo4SU5tJODImPfcFXzF_70…

Moto ovogodišnjeg Dana vlažnih staništa je “Neodvojivost vode, močvare i života” čime se posebna pozornost daje močvarama kao izvoru slatke vode te se potiču akcije na njihovom obnavljanju i zaustavljanju njihovog gubitka. Cijeli se svijet suočava s rastućom krizom nedostatka slatke vode koja predstavlja veliku prijetnju cijelom čovječanstvu i našem planetu. Koristimo daleko veće količine slatke vode nego što nam je priroda može osigurati, a istovremeno uništavamo močvarne ekosustave. Stoga se ovogodišnjom kampanjom naglašava doprinos močvara količini i kvaliteti slatke vode na Zemlji jer su voda i močvare povezane u nerazdvojnom suživotu koji je presudan za život, našu dobrobit i zdravlje našeg planeta.

Categories: Vijesti