Edukacija stručnih vodiča – Sakadaš

Published by JUPP Kopački rit on

Posljednjih tjedana se provodi obuka vodiča Parka prirode Kopački rit u sklopu projekta „Projekt izgradnje turističkog pristaništa Sakadaš u Parku prirode Kopački rit“ iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“.

Sukladno mjerama zaštite od bolesti Covid- 19, edukacija vodiča se održava pomoću on-line aplikacije, a  edukaciju provodi dr. sc. Martina Markov iz Motonautika-Luke d.o.o iz Murtera, autorica i urednica edukativnih programa predstavljenih metodičkim priručnikom, edukativnim vodičima i radnim bilježnicama prilagođenim za 6 dobnih skupina. Na izradi i grafičkom oblikovanju materijala radi i Ana Jakelić dipl. ing. grafičke tehnologije iz KOCKA d.o.o iz Šibenika.

Edukativni programi se baziraju na makrokonceptu voda te će biti prilagođeni edukaciji većih i manjih skupina posjetitelja, koji će uz stručno vodstvo posjetiti više lokacija i ploviti brodovima i čamcima Parkom prirode Kopački rit.

Novi edukativni programi zasigurno će povećati atraktivnost ponude Parka i stvoriti neke nove zaljubljenike u bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Kopačkog rita.

Categories: Vijesti