Traži se logo LIFE Danube Free Sky projekta!

Published by JUPP Kopački rit on

Pozivamo Vas na sudjelovanje na natječaju za najbolji logo novog međunarodnog projekta LIFE Danube Free Sky1 koji povezuje 7 država na rijeci Dunav (Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Bugarska, Rumunjska) s ciljem zaštite ptica od stradavanja i ozljeđivanja uzrokovanih elektrokucijom I kolozijom s dalekovodima.

Projekt je započeo u rujnu 2020. i trajat će do veljače 2026. Tijekom ovog perioda provedbe projekta, više od tisuću kilometara željeznica i dalekovoda bit će pregledano te će se na najopasnijim dijelovima ugraditi mehaničke naprave za odvraćanje ptica (diverteri) kako bi im se povećala vidljivost te spriječila kolizija. Također, najopasniji stupovi će se izolirati kako bi se spriječila elektrokucija.

Ovaj jedinstveni project predstavlja suradnju 15 partnera – 8 elektrokompanija, 1 željezničko poduzeće, 3 nacionalna parka, 3 NVO-a. Glavni cilj jest stvoriti sigurnije “slobodno nebo” mjesto za ptice na području “Europske Amazone” – izuzetne rijeke Dunav. Za više informacija posjetite www.danubefreesky.eu

Logo projekta imat će različite namjene, koristit će se kao elektronska verzija na web stranicama, društvenim mrežama, videima, ugovorima/ostalim službenim dokumetima, itd. Logo će se koristiti i na printanim materijalima kao što su pokazne table, publikacije, PR oprema (npr. majice, olovke, dekorativni magneti, naljepnice, itd.).

Kako se prijaviti:

Svi natječajni prijedlozi trebaju biti u skladu s Pravilima i Uvjetima dostupnim ovdje2,3.

Natječajni prijedlog (*.png/*.jpg, 72 dpi) te eventualna pitanja treba poslati e-mailom do 10. siječnja 2021. do 23:59 (CET) na mail adresu: info@danubefreesky.eu s naslovom e-maila: “logo DanubeFreeSky”.

Dobitna cijena pobjedničkog logo-a je 800.00 € (osam stotina eura).

Službeni jezik natječaja te komunikacije s natjecateljima je engleski.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici projekta www.danubefreesky.eu.

Veselimo se Vašim kreativnim idejama😊

1Projekt LIFE19 NAT/SK/001023 Transnacionalno očuvanje ptica duž rijeke Dunav financiran je  putem LIFE Programa Europske Unije.

2 Zaštita i načela obrade osobnih podataka ovdje.

3 Objavljivač natječaja zadržava prava ažuriranja Pravila i Uvjeta. Važeća verzija je ona objavljena na službenoj stranici projekta www.danubefreesky.eu.

 

Pobjednik natječaja za najbolji logo LIFE Danube Free Sky projekta – 16.2.2021.

Categories: Vijesti