Edukacija stručnih vodiča „Tikveš šumski ekosustav“

Published by JUPP Kopački rit on

U Javnoj ustanovi Park prirode Kopački rit provodi se edukacija stručnih vodiča „Tikveš šumski ekosustav“ u sklopu projekta „Prezentacijsko edukacijski centar Tikveš“ iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Prof. dr. sc. Edita Borić s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek je izradila edukativne programe, priručnike i radne bilježnice interdisciplinarnog karaktera te će održati 20 edukacija na kojima će ih predstaviti vodičima. Edukativni programi su prilagođeni za djecu predškolske dobi, učenike osnovne i srednjih škola te za odrasle posjetitelje. Programi za učenike su razvijeni u skladu s propisanim ishodima i ciljevima učenja nastavnih predmeta Priroda i društvo, Priroda i Biologija, a  integrirana je i primjena znanja iz ostalih područja, npr. hrvatskog jezika, matematike, likovne i tjelesne kulture .

Cilj  edukativnih programa je poticati istraživanje, rješavanje problema, timski rad, igru, svijest o važnosti zaštite prirode, dolazak u prirodu i uživanje u prirodnim bogatstvima Kopačkog rita.

Programi će se provoditi na više lokacija u Parku nakon završetka projekta „Prezentacijsko edukacijski centar Tikveš“ sljedeće godine.

Categories: Vijesti