Online Simpozij Kopački rit jučer, danas, sutra 2020.

Published by JUPP Kopački rit on

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID-19) i epidemioloških ograničenja, 9. Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem Kopački rit, jučer, danas, sutra nismo u mogućnosti održati u atraktivnom prirodnom okruženju Parka prirode „Kopački rit“. Stoga je organiziran u virtualnoj stvarnosti, objavom snimljenih usmenih priopćenja i virtualne posterske sekcije na mrežnim stranicama, 25. rujna 2020. godine.

Simpozij će se održati 25.09.2020. s početkom u 09.00 sati, a online pristup nalazi se na web stranici https://pp-kopacki-rit.hr/simpozij/

Na simpoziju će biti predstavljena istraživanja u Parku prirode „Kopački rit“ ili obrađene teme s područja zaštite prirodne i kulturne baštine te održivog korištenja prirodnih resursa, a koje se dotiču šireg prostora Baranje i Istočne Hrvatske ili općenito zaštite prirode i okoliša.

Simpozij su organizirali: Javna ustanova „Park prirode Kopački rit“, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Odjel za biologiju i Odjel za kemiju, sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Međunarodnu potporu organizaciji simpozija dali su međunarodna udruga zaštićenih područja uz rijeku Dunav (DANUBEPARKS) i međunarodna znanstvena udruga Balkan Environmental Association (B.EN.A.).

Iako je simpozij prema naslovu tematski usmjeren na bioraznolikost, ekologiju i stanje okoliša u Parku prirode „Kopački rit“, promiče i širi multidisciplinarni pristup u obradi tema iz obrazovanja, povijesti, jezikoslovlja, turizma i održivog razvoja. Zadovoljni smo što radu simpozija doprinose znanstvenici i stručnjaci iz inozemstva.

Najljepše zahvaljujemo vjernim pokroviteljima simpozija: Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Privrednoj banci Zagreb d. d., Osječko-baranjskoj županiji i izdavačkoj kući Alfa d.d.

Categories: Vijesti