U Parku održana vježba HGSS Osijek i GSS Brčko

Published by JUPP Kopački rit on

U uvjetima visokog vodostaja u Kopačkom ritu, kakav dugo nije zabilježen, održana je zajednička vježba HGSS Stanice Osijek, GSS Brčko distrikta BiH i Službe čuvara prirode Parka koja obuhvaća medicinsko zbrinjavanje i vježbe orijentacije u uvjetima poplave. Sudionici su u višesatnoj vožnji kanuima kroz poplavno područje upoznali teren za slučaj potrebe potrage za nestalim osobama na nepristupačnom terenu koji se neprestano mijenja ovisno o vodostaju.
Park prirode Kopački rit već godinama uspješno surađuje s HGSS Stanicom Osijek, a suradnja je 2016. godine i formalizirana uspostavom obavještajne točke HGSS Stanice Osijek na Prijemnom centru Parka, što bitno doprinosi sigurnosti posjetitelja Parka. 
Djelatnici Službe čuvara prirode Parka u suradnji s HGSS-om također su aktivno sudjelovali u akciji spašavanja ljudi, stoke i materijalnih dobara za vrijeme poplave u Gunji 2014. godine. Tom prilikom ostvareni su i prvi kontakti s članovima GSS Brčko. 
Bila je  ovo prilika za nova saznanja i sjecanje vještina za sve sudionike, a također i za upoznavanje Kopačkog rita upravo u vrijeme kada visoka voda oblikuje prekrasan vodeni mozaik u najvrijednijem dijelu parka, Posebnom zoološkom rezervatu 

Categories: Vijesti