Početna konferencija projekta “Prezentacijsko edukacijski centar Tikveš”

Published by JUPP Kopački rit on

U sjevernom dijelu Parka prirode Kopački rit, u kompleksu dvoraca Tikveš održana je 3.7.2018. godine početna konferencija projekta „Prezentacijsko edukacijski centar Tikveš“. Ovom prilikom projekt je predstavljen gostima, suradnicima i široj javnosti.

Nakon uvodnih riječi ravnatelja Ustanove, dr.sc. Tomislava Bpgdanovića, Projekt je predstavila voditeljica projekta, gđa Vesna Hrvojević, a riječi potpore i želje za uspješnu provedbu uputili su i načelnik općine Bilje, g. Željko Cickaj, dožupan Osječko-baranjske županije, g. Goran Ivanović, kao i pomoćnica ministra turizma, gđa Snježana Brzica.

Projekt se financira sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, poziv KK.06.1.2.01 – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 51.585.554,20 kn, od čega 85% financira Europska unija (43.847.721,07 kn), a 15% su Javna sredstva (7.737.833,13 kn).

Provedba projekta predviđena je do 2021. godine.

Dvorci kompleksa Tikveš, koje su krajem 19. stoljeća izgradili članovi Teschenske loze obitelji Habsburg: Novi dvorac s Aneksom i Stari dvorac, ovim će se projektom obnoviti i prenamijeniti u suvremen i interaktivan izložbeni postav, gdje će se na zabavan i interaktivan način interpretirati prirodna baština Parka kao i bogata kulturno povijesna baština.

Categories: Vijesti